E Fa'afefea ona Faia le Fagu Suavai Insulated?

TALA FOU3_1

"O a matou fagu vai u'amea e teu ai vai vevela vevela ma vai malulu malulu" O le tala tonu lea e mafai ona e faʻalogo i ai mai le au faʻatau fagu vai ma le gaosiga, talu mai le mea fou o fagu faʻafefe.Ae faapefea?O le tali o le: foam po'o le masini fa'ameamea tomai.Ae ui i lea, e tele atu fagu vai u'amea nai lo le faʻafeiloaʻi mata.E tasi le fagu mamafa o se fagu i totonu o se fagu.O le a le feagaiga?O lo'o i ai le pua'a po'o se vacuum i le va o koneteina e lua.O koneteina e fa'atumuina i pua'a e fa'amaualili ai le vai malulu ae fa'amauina e fagu vai vevela le vevela.Talu mai le amataga o le 1900s, o lenei metotia ua faʻaaogaina ma faʻaalia sili ona lelei, ma avea ai ma tagata lauiloa i tagata e fia inu i le alu.O tagata faimalaga, tagata afeleti, tagata sopo, e fiafia i gaoioiga i fafo, poʻo tagata pisi foi e fiafia i vai vevela poʻo vai malulu e manaʻo e fai se tasi ma e oʻo lava i nisi o fagu pepe e faʻapipiʻiina foi.

Talafaasolopito

Ua faia e tagata Aikupito ni fagu muamua ua iloa, sa i totonu o tioata na gaosia i le 1500 TLM O le auala e fai ai fagu o le tuu lea o tioata u'amea faataamilo i totonu o le omea ma le oneone seia oo ina maalili le ipu malamalama ona eli ai lea i fafo.E pei o lea, sa fai si tele o le taimi e alu ai ma faapea ai ona manatu o se mea taugata i na aso.O le faagasologa na faafaigofieina mulimuli ane i Saina ma Peresia i se auala e feulaina ai tioata uʻamea i totonu o se limu.Ona talia lea e Roma ma salalau atu i Europa atoa i le vaitau ogatotonu.
O le masini na fesoasoani fa'avavevave le faiga o fagu i le 1865 e ala i le fa'aogaina o masini oomi ma feula.Ae ui i lea, o le uluai masini otometi mo le faia o fagu na aliali mai i le 1903 ina ua tuʻuina e Michael J. Owens le masini i le faʻaaogaina faapisinisi mo le gaosia ma le gaosiga o fagu.O lenei mea e le masalomia na suia ai le gaosiga o fagu e ala i le suia i le tau maualalo ma le tele o gaosiga, lea e faʻamalosia ai foi le atinaʻeina o le gaosiga o meainu carbonated.E oʻo atu i le 1920, o masini Owens poʻo isi suiga na gaosia le tele o fagu tioata.Na o'o i le amataga o le 1940s, na gaosia ai fagu palasitika e ala i masini fa'afefeteina e fa'avevela ai tama'i pelleti palasitika ma tu'u fa'amalosi i totonu o se li'o o se oloa.Ona aveese lea o le limu pe a maalili.Faia mai le polyethylene, o fagu palasitika muamua na faia e Nat Wyeth, umi ma malosi e fa'aofuina ai meainu fa'akasa.
Na mamanuina i le 1896 e le saienitisi Peretania o Sir James Dewar, o le fagu muamua na faʻaogaina ma tumau e oʻo lava i aso nei ma lona igoa.Sa ia faamaufaailogaina le isi fagu i totonu o le isi fagu ona pamu lea i fafo le ea i totonu lea na fai ai lana fagu puipui.O lea vacuum i le va o se insulator tele, lea na fa'atupuina ai fo'i le fa'aupuga o aso nei "ia vevela vai vevela, vai malulu malulu."Ae ui i lea, e leʻi pateniina seʻia oʻo i le German glassblower Reinhold Burger ma Albert Aschenbrenner na faigaluega muamua mo Dewar na faʻavaeina se kamupani e gaosia le fagu insulated e igoa ia Thermos, o le "threm" i le gagana Eleni, o lona uiga vevela.
O lea la ua fa'amatagofieina ma tu'u le gaosiga tele ma robots.E mafai e tagata fa'atau ona fa'avasega fagu latou te manana'o ai, lanu, lapopo'a, fa'asologa ma logos e o'o lava, tuusa'o mai le fale gaosimea.Atonu e fiafia tagata mai Asia i le vai vevela ona o se masaniga fa'alesoifua maloloina a'o fiafia tagata papalagi i meainu malulu lea e avea ai le fagu vai fa'amama uamea ma filifiliga lelei mo tagata uma.

Mea Mata

O palasitika poʻo le uamea e faʻaaogaina e fai ma mea mata i le gaosiga o fagu faʻafefe.O mea foi ia mo ipu i fafo ma totonu.O nei mea i le fa'agasologa o laina fa'apotopotoga, e fetaui lelei ma fetaui lelei.E masani ona faʻaaogaina le foam i le gaosiga o fagu faʻafefe mo mea inu malulu.

TALA FOU3_2

Fa'agasologa o Gaosi

O le foam
1. O le foam e masani lava i foliga o polo vailaʻau pe a tuʻuina atu i totonu o le fale gaosimea ma o nei polo e mafai ona tali atu e faʻatupu ai le vevela.
2. fa'avevela lemu le paluga vai i le 75-80° F
3. Fa'atali se'i mālū malie le fa'afefiloi ona alu ifo lea o le foam vai.
Le fagu
4. Ua faia le ipu pito i fafo.Afai e fai i le palasitika, o lona uiga ua uma ona faia se faiga e ta'ua o le blow molding.O lea la, o pellets o le resini palasitika o le a vevela ona feulaina lea i totonu o se limu o se foliga patino.O le tulaga lava lea e tasi mo le ipu uamea u'amea.
5. I le faagasologa o se laina faʻapotopotoga, o totonu ma fafo o loʻo faʻapipiʻiina lelei.O se fa'amama tioata po'o se u'amea u'amea, e tu'u i totonu ona fa'aopoopo lea o le fa'a'ese'esega, pe foam po'o le vacuum.
6. Fausiaina.O se iunite e tasi e faia i le faʻamaufaʻailoga silikoni faʻapipiʻi i luga o ipu.
7. Fa'amatagofie fagu.Ona vali lea o fagu vai u'amea.I Everich, o loʻo i ai le matou fale gaosimea mo le gaosiga o fagu ma le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina o laina e faʻamautinoa ai le lelei ma le lelei o le gaosiga tele.
Le Luga
8. O le fagu vai uamea uamea pito i luga ua faia foi feula molded.Ae ui i lea, o le metotia o pito i luga e taua tele mo le lelei o fagu atoa.E mafua ona o le pito i luga e filifili pe mafai e le tino ona ofi lelei i totonu.
O le STEEL e fa'aaogaina tomai fa'apitoa tau gaosiga mai le laina fa'amama otometi i le mamanu tusi o fagu.O loʻo matou galulue faʻatasi foi ma Starbucks, faʻatasi ai ma le faʻamaoniga a le FDA ma le FGB, o loʻo tulimatai atu e galulue faʻatasi ma oe.Fa'afeso'ota'i matou iinei.


Taimi meli: Sep-09-2022